top of page
Skrivebordet pp571 - et smukteksepel på mesterlig enkelthed
PP-Møbler skrivebordet mål

pp571- Architect´s Desk, 1953

PP Møbler har genskabt det skulpturelle skrivebord, som Hans J. Wegner tegnede i 1953 til at danne par med sin Runde Stol, også kaldet The Chair. To år senere kunne Wegner præsentere sin Kontordrejestol, og dermed blev en serie af eksklusive, funktionelle og håndværksmæssigt sublime mesterværker til direktørens kontor grundlagt.

Den Runde Stol og Kontordrejestolen har igennem mange år dannet grundstammen i PP Møblers sortiment som nogle af de fineste og mest karakteristiske af Wegners værker. Derfor er det en følelsesladet begivenhed for vores traditionsrige familieejede møbelsnedkeri nu også at kunne præsentere dette fantastisk smukke skrivebord.

Wegners skrivebord er - trods sit åbenlyse slægtskab med den Runde Stol og fuldendte match til Kontordrejestolen - tidligere kun blevet udført i et begrænset antal eksemplarer. Bordet blev oprindelig fremstillet i 50’erne på Johannes Hansens Møbelsnedkeri, som præsenterede bordet på sine stande på Snedkerlaugets Efterårsudstillinger i både 1954 og 1957.

pp571 markerer begyndelsen på Wegners brug af stål og massivt træ i kombination. Samtidig er bordet et af talrige eksempler på, hvordan Wegner konstant arbejdede videre med sine løsninger. Således blev bordet i 1954 præsenteret med skråstivere i messing. Det var meget smukt men en anelse uafklaret i forhold til den spændstige og elegante løsning fra 1957.

PP Møbler har valgt at præsentere den endelige version af skrivebordet, som på smukkeste vis fremhæver Wegners evne til at skabe et enestående samspil mellem det skarpe stål og det skulpturelle massive træ. Genskabelsen er naturligvis sket i det altid tætte samarbejde mellem PP Møblers værksted og Wegners tegnestue.

Skrivebord samt kontorstol i smuk forening
bottom of page