top of page

Sublimt håndværk mødes i skulpturelle Wegner-møbler

Hans J. Wegner havde en ganske særlig evne til at forene æstetik og funktion. En evne, der manifesterer sig i et skulpturelt møbelsæt bestående af den komfortable CH71 loungestol og topersoners CH72 sofaen, som den verdensberømte, danske arkitekt og designer præsenterede første gang i 1952. Sættet, der ikke har været i produktion siden slutningen af 1970’erne, genintroduceres nu af Carl Hansen & Søn.

Det organiske udtryk og den høje håndværksmæssige kvalitet er kendetegnende for Hans J. Wegners møbler. Wegner havde samtidig en helt særlig fornemmelse for at designe og udvikle møbler, der på én gang passede ind i samtiden, og som havde et potentiale, der rakte ind i fremtiden. Et godt eksempel på det er Wegnes skulpturelle CH71 loungestol, der blev præsenteret første gang på udstillingen Dansk Møbelkunst i Magasin du Nord i 1952. Loungestolen, med det lette, tilbagelænede udtryk, samt den tilhørende topersoners CH72 sofa føjes nu til Carl Hansen & Søns omfattende kollektion af klassiske designermøbler. Dermed går en længe næret drøm i opfyldelse for direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen & Søn.

”Sættet supplerer på alle måder vores omfattende kollektion af Wegner-møbler og repræsenterer noget helt specielt i den store, danske designers samlede værk - ikke mindst i kraft af sine dimensioner,” forklarer Knud Erik Hansen og fortsætter: ”Både loungestol og sofa rammer ned i en meget aktuel boligtendens, der hylder de komprimerede boliger i de store byer, hvor pladsen ofte er begrænset. Wegner har på elegant vis formået at designe en stol og en matchende sofa, der ikke optager meget plads, og som samtidig yder en komfort, man ellers forbinder med mere voluminiøse møbler. Den organiske og bløde fremtoning gør det muligt at placere møblerne frit i indretningen, så man kan betragte deres skulpturelle form fra flere vinkler.”

Både CH71 og CH72 er karakteriseret af forholdsvis små dimensioner, et slankt, overpolstret korpus samt runde, tilspidsede og skråtstillede ben i massivt træ. Møblerne har løse sædehynder og polstrede armlæn, der afsluttes med et elegant afrundet greb i massivt træ – en både funktionel og dekorativ detalje, der beskytter armlænet og gør det let at løfte og flytte stolen.

Håndværk af høj klasse

Hans J. Wegner er kendt for at forene formgivning og håndværk af ypperste klasse. Med en baggrund som møbelsnedker havde Wegner en særlig forkærlighed for træet, men han havde også stor indsigt i polstringsteknikker. Det afspejler sig i designet af både CH71-stolen og CH72-sofaen, der er en håndværksmæssig udfordring, som stiller store krav til såvel snedkerne som polstrerne hos Carl Hansen & Søn. Ikke mindst mødet mellem armlænenes polster og trægrebene kræver stor præcision. Det samme gælder på forsiden af overgangen mellem stoleryg og armlæn, som udgør en dobbeltkrum kurve og derfor fordrer en perfekt polstring. De slanke, skråtstillede ben, der understreger møblernes lethed og tilbagelænede attitude, er gennemtænkt ned i hver enkelt samling for at sikre den nødvendige styrke.

De elegante møbler genintroduceres i tæt samarbejde med Wegners familie, som glæder sig over, at møblerne igen bliver tilgængelige. Såvel loungestol som sofa fremstår, som da Wegner præsenterede dem for første gang – den eneste ændring er det indvendige polstermateriale, som sikrer optimal komfort og lever op til nutidige standarder.

Møblerne fremstilles hos Carl Hansen & Søn i Gelsted på Fyn, som er en af Europas mest moderne møbelfabrikker med et avanceret produktionsanlæg. Her sikrer nogle af Danmarks dygtigste snedkere og håndværkere, at møblerne bliver til efter de højeste kvalitetsstandarder.

Både loungestol og sofa fremstilles med stoleben og greb i eg og valnød med forskellig overflader og fås i et bredt udvalg af tekstiler. Den løse sædehynde giver mulighed for at kombinere tekstiler i forskellige farver og teksturer.

Begge nyheder er i butikken fra september 2018 og vi vil opdatere her på side, når de fine modeller er kommet ind i vores showroom. Du er velkommen til at kontakte os på 74 72 20 81 for nærmere info.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page