top of page

CH110 | skrivebord | Tegnet af Hans J. Wegner i 1970

Hans J. Wegners CH110 skrivebord skiller sig på flere områder ud fra hans mange møbler i massivt træ. Bordet blev skabt i 1970 og var en del af et eksklusivt kontorkoncept. Serien indeholder nogle af Hans J. Wegners mest markante møbler med stålstel.

Med skrivebordet CH110 viser Hans J. Wegner en anden side af sit talent indenfor møbeldesign, idet han her har samlet bordplade, sarge og to slanke skuffer i ét stort fineret element, som bæres af to spinkle benbukke i rustfrit fladstål. Skufferne er forsynet med små markante greb i stål og sinket sammen. De er praktisk opdelt og begge skuffer er forsynet med rumdeler beregnet til opbevaring af småting.

CH110 skrivebordet blev tegnet i 1970 som en del af Hans J. Wegners CH100-serie, der blev relanceret i 2008 i anledning af Carl Hansen & Søns 100-års jubilæum.

Hans J. Wegner betragtes som en af de mest kreative, innovative og produktive danske møbeldesignere. Hans J. Wegner, der også kaldes 'Stolens Mester', tegnede mere end 500 stole i sin karriere – hvoraf mange betragtes som mesterværker. Hans J. Wegner er formentligt mest kendt for sin ikoniske Y-stol, som har været i uafbrudt produktion siden 1950.

Kernen i Hans J. Wegners arv er hans særlige evne til at udtrykke møblers inderste sjæl gennem et enkelt og funktionelt ydre.

Du kan i Møbelhuset 2 i Wegners fødeby Tønder opleve mange af hans smukke møbelikoner og vi fortæller dig gerne historien omkring de enkelt modeller. Hvis du har nogle spørgsmål omkring skrivebordet, så kontakt os på mail@mobelhuset2.dk eller også på telefon 74 72 20 81.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page