top of page

PP250 Jakkens Hvile - en skulptur

Humor spiller ofte en stor rolle hos Wegner, og i Jakkens Hvile fremgår dette aspekt tydeligt. Ideen til stolen opstod i 1951 efter en længere snak med arkitekturprofessoren Steen Eiler Rasmussen, og designeren Bo Bojesen, om de praktiske aspekter ved at få lagt tøjet nemt og hensigtsmæssigt sammen ved sengetid. Wegner tog konsekvensen af samtalen og forenede i Jakkens Hvile de påkrævede funktioner med en legende skulpturel formgivning. Kopstykket er således formet som en jakkebøjle over en slank torso, mens sædet gemmer på en opbevaringskasse. Oprindeligt havde stolen fire ben, men Wegner var ikke tilfreds med løsningen, og arbejdede videre med stolen. Han endte med at løsne dens relativt tunge udtryk ved at fjerne et af benene. Dermed fuldendtes intentionen om at skabe et på en gang let og legende udtryk uden at give afkald på funktionen. PP Møbler overtog produktionen af denne trebenede version i 1982.

Læg mærke til de fine snedkermæssige detaljer på ryggen og sædet. I Møbelhuset 2 viser vi dig Jakkens Hvile i olieret eg med indlæg af wengé, men modellen fås også i andre udførsler såsom ahorn, fyr og kirsebær med sæde i teak eller wengé. Hængslerne laves i messing.

Leveringstiden kan vi oplyse, hvis der sendes en email til mail@mobelhuset-2.dk. Kontakt os gerne, hvis der skulle være spørgsmål eller hvis du er interesseret i, at høre en mere uddybende fortælling om denne smukke stol tegnet af Hans J. Wegner.

Foto:  Jens Mourits Sørensen

Foto:  Jens Mourits Sørensen

PP250 sædedetalje

Arbejdsprocessen i forbindelse med fremstillingen

Rygstykke til PP250 i wengé med ahorn indlæg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page