top of page

ÅRETS LIMITED EDITION HANS J. WEGNER CH24 BIRTHDAY CHAIR 2022

ÅRETS LIMITED EDITION CH24 BIRTHDAY CHAIR 2022

Hvert år fejrer Carl Hansen & Søn Hans J. Wegners fødselsdag den 2. april med en limiteret udgave af CH24 Y-stolen.


Mange af Wegners designs tager afsæt i fortidens møbeltyper, som han gentænker, forenkler og perfektionerer.


I årene op mod lanceringen af CH24 Y-stolen i 1950 hos Carl Hansen & Søn, havde Wegner arbejdet med inspiration fra klassiske kinesiske stole.

I Y-stolen er de kinesiske stoles brede rygbræt, som holder kopstykket oppe, splittet op i det karakteristiske Y, mens man i det dampbøjede arm- og ryglæn imidlertid også ser inspirationen fra den klassiske Wienerstol, Thonet stolen. Sædets fletteteknik er inspireret af de nordiske bondemøbler, men i modsætning til disse, er Y-stolen let, luftig og elegant.


Årets fødselsdagsudgave er en hyldest af Hans J. Wegner og hans eksperimenterende tilgang, hvor han gennem hele sit liv konstant arbejdede med at perfektionere og videreudvikle sine designs.


I løbet af 1990’erne arbejdede Wegner sammen med Carl Hansen & Søn i bestræbelserne på at finde frem til en variant i tillæg til det flettede sæde på Y-stolen.


I værkstedet eksperimenterede de med kernelæder, der ifølge møbelarkitekten ville sikre bevarelsen af de indbyrdes proportioner mellem sæde, armlæn og ryg, som var vigtige for stolens ergonomi. Det blev imidlertid ved eksperimentet. Delvist fordi man forudså, at kærnelæderet kunne strække sig i brug, og delvist fordi stellene dengang ikke altid var nøjagtigt ens, hvilket forhindrede en fuldstændig præcis tilpasning omkring stolens ben fra gang til gang.

At værkstedseksperimentet fra 1990’erne er genoptaget i dag skyldes tildels, at Carl Hansen & Søn siden har fået maskiner og værktøjer, som sikrer, at alle stel bliver nøjagtig ens, og dels at kompetente polstrere har fundet en metode til fremstilling af sædet, hvor det er muligt at forhindre, at skindet strækker sig over tid.


Det er altså på baggrund af Hans J. Wegners overvejelser fra 1990’erne, kombineret med nutidens kompetencer og teknologi, at Carl Hansen & Søn i tæt samarbejde med Hans J. Wegners Tegnestue har udviklet CH24 med et lædersæde, der passer perfekt i stolen, og som rent æstetisk indgår i en elegant kombination med træstellet.


Dette års fødselsdagsstol byder på naturlige og foranderlige materialer. Hver stol er unik og ikke to er ens. Stellet er fremstillet i 100% FSC-certificeret teaktræ, der som ny fremstår varierende i farven med nuancer af både brun og sort. Hen ad vejen vil teaktræet patinere og med tiden blive mere ensartet og rødlig.


Sædet er fremstillet i olivengarvet cradle-to-cradle-certificeret læder, der komplementerer det smukke stel på fineste vis.


Fødselsdagsstolen leveres med et messingskilt med Hans J. Wegners signatur og fødselsdato indgraveret og diskret placeret på undersiden af stolens bagsarg. Selve indgraveringen gengiver Hans J. Wegners signatur med en høj detalje grad, der matcher stolemesterens krav til veludført håndværk.


Vi glæder os til at vise og fortælle om årets smukke fødselsdagsstol i Møbelhuset 2 i Hans J. Wegners fødeby Tønder.


Du kan se, prøve og forudbestille stolen fra den 28. marts 2022 i forretningen eller på vores webshop. Stolen sælges kun mandag den 4. april 2022.
Commenti


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page