top of page

PP550 - PÅFUGLESTOLEN - et kunstværk lavet af dygtige møbelsnedkere

PP550 - PÅFUGLESTOLEN,1947.

Da Finn Juhl så denne stol for første gang, bemærkede han dens karakteristiske ryg og døbte den med det samme Påfuglestolen - et navn, der hang ved. Trods stolens nærmest postmoderne udformning blev den allerede sat i produktion i 1947. Stolen er dog ikke tænkt med en vægtning af det dekorative. Snarere er stolens svungne ryg med dens ødselt udformede stave udtryk for en særlig ergonomisk æstetik. De flade dele, der får den til at ligne en påfuglehale, er således placeret der, hvor skulderbladene rører ryggen. Ikke usædvanligt for Wegners design, tager Påfuglestolen udgangspunkt i et historisk udtryk - den klassiske Windsorstol - men Wegner opgraderer forbilledet og aktualiserer det i ny form.

HANS J. WEGNER

Oplev den hos Møbelhuset 2 i Tønder. kontakt os på 74 72 20 81 eller på mail@mobelhuset-2.dk for nærmere info.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page