top of page

CH24 YSTOL | LIMITERET SÆRUDGAVE | ANCIENT OAK

LIMITERET SÆRUDGAVE AF YSTOLEN I ANCIENT OAK.

Forudbestil den limiterede særudgave af den ikoniske Y-stol i Ancient Oak.

Carl Hansen & Søn fejrer Hans. J. Wegners 104-års fødselsdag ved at lancere Y-stolen, CH24 i en helt særlig udgave. Y-stolen har fået en helt unik mørkebrun glød gennem en speciel behandling af egetræet, der kendetegner den meget sjældne og efterspurgte tusind år gamle moseeg.

Særligt ved den limiterede Y-stol er også messingskiltet med Hans J. Wegners signatur, som hver enkelt stolen er forsynet med.

Y-Stolen har været i produktion hos Carl Hansen & Søn siden 1950 og ovenstående tilføjer endnu et kapitel til fortællingen om denne unikke stol.

Hans J. Wegner ville have haft fødselsdag den 2. april og derfor kan denne limiterede udgave kan KUN købes den 2. og 3. april, men du kan forudbestille Y-stolen på vores webshop her: http://mobelhuset2.dk/product/y-stol-ch24-limiteret-saerudgave-ancient-oak-1080/

Du er også velkommen til at komme ind i Møbelhuset 2 i Tønder og opleve den i vores store Carl Hansen & Søn showroom, hvor vi med glæde vil vise dig denne smukke model og fortælle historien bag den. Benyt ved samme lejlighed muligheden for at besøge Vandtårnet med den mest kendte Hans J. Wegner stolemodeller udstillet på dets 8 etager.

Historien om Y-stolen:

Hans J. Wegner er født i Tønder, hvor vores forretning Møbelhuset 2 også ligger. Her voksede han op og udviste allerede i en ung alder sit store kunstneriske talent både i form af tegninger, malerier og træskærerarbejde. Som 18-årig bliver Wegner udlært snedkermester og påbegynder sit studie på Kunsthåndværkskolen i 1936. Han når dog aldrig at dimittere før han i 1938 bliver ansat hos arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller til at tegne møblerne til Aarhus Rådhus.

I 1950 tegnede han den verdenskendte Y-stol, som er Wegners mest solgte stol.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page