top of page

Hans J. Wegner, sjælden lampe fra Aarhus Rådhus. 1938-41

Hans J. Wegner, sjælden lampe fra Aarhus Rådhus. 1938-41.

I 1937 vandt arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller arkitektkonkurrencen vedr. opførslen af et nyt rådhus i Aarhus.

Arkitekterne engagerede Hans J. Wegner til at tegne interiør til rådhuset og da arbejdet påbegyndtes 1938 var det sammen med inventar til Nyborg Bibliotek Wegners første større opgave Wegner tegnede i perioden 1938-41 bl.a. den afbildede skrivebordslampe til kontorerne på Aarhus Rådhus Lampe og er således nogle af de første kendte arbejder fra Wegners hånd og er veldokumenterede bl.a. i form af Planmøbel katalogernes interiørfotos fra rådhuset Lampen produceredes så vidt vides ikke efterfølgende og antallet af kendte lamper er beskedent Lampe er erhvervet i Aarhus og må formodes at være tilgået tidligere ejer i forbindelse med udskiftning af inventar på Aarhus Rådhus.

Lampe på drejbar fod. H: 35cm. Bordlampen giver et fint lys og kunne fint produceres og sælges den dag i dag.

Oplev den i Møbelhuset 2 i Wegners fødeby Tønder - i forbindelse med vores stolesamling på 2. sal. med udsigt til Wegner Tårnet.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page