top of page

I dag uddeles Wegner Prisen 2018 på Tønder Rådhus

I dag uddeles Wegner Prisen 2018 på Tønder Rådhus.

Hans J. Wegner var en dansk møbelarkitekt, der blev født i Tønder den 2. april 1914. Wegner har som møbelarkitekt haft stor indflydelse både i Danmark og i udlandet, og som anerkendelse af denne indflydelse uddeler Tønder Kommune og Kunstmuseet i Tønder hvert år en pris i Wegners navn.

Wegner Prisen Formålet med Wegner Prisen er at udbrede kendskabet til Tønder som Wegners fødeby og hans tilknytning til Tønder. Derudover skal prisen udbrede kendskabet til Kunstmuseet i Tønder som formidler af Wegners arbejde og formidler af nordisk kunst og design.

Wegner Prisen uddeles derfor til en designer, der har bidraget væsentligt til den nordiske designs udvikling og/eller til en person eller institution, der har bidraget eller bidrager til kendskabet til Wegners virke og betydning.

Prisen består af et pengebeløb på 25.000 kr. og en Wegnerstol. Den uddeles én gang årligt og blev uddelt første gang i 2015.

Juryen Vinderen af Wegner Prisen kåres af en jury, der består af:

  • Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune

  • Anne Blond, enhedsleder for kunst, Museum Sønderjylland, Kunstmuset i Tønder

  • Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark

  • Michael B. Nellemann, direktør, Det Obelske Familiefond

Tidligere modtagere af Wegner Prisen

  • 2017: Snedkernes Efterårsudstilling modtog Wegner Prisen for siden 1981 gennem et frugtbart samarbejde mellem møbelarkitekter og møbelproducenter at have skabt eksperimenterende møbeltyper af høj brugsmæssigt, håndværksmæssigt og kunstnerisk kvalitet til gavn for og udvikling af snedkerhåndværket.

  • 2016: Aarhus Rådhus modtog Wegner Prisen for vedvarende og konsekvent, siden Hans J Wegner i 1939 til 1942 tegnede inventar til rådhuset, at have bibeholdt, vedligeholdt og formidlet Wegners møblement i rådhuset. Dermed har Aarhus Rådhus bevaret Wegners største indretningsopgave til gavn og inspiration for eftertiden.

  • 2015: HKH Prins Joachim overrakte Wegner Prisen til møbelsamleren Noritsugu Oda fra Japan, som havde en samling af 1350 – fortrinsvis nordiske – stole, og dermed et stort kendskab til Wegner.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page