top of page

PP19 Bamsestolen af Hans J. Wegner

Allerede i slutningen af 1953 begyndte PP Møbler at være underleverandør af stellet til Bamsestolen. Et samarbejde, der blev efterfulgt af et omfattende udviklingsarbejde med mange af Wegners prototyper. Som flere af Wegners andre stole lader Bamsestolen til at referere til dyreriget med dens karakteristiske legende, organiske former. Stolen fik da også sit navn, efter en journalist i en anmeldelse af stolen havde omtalt dens armlæn som store bamsepoter, der favner en bagfra.

PP Møbler genoptog produktionen af lænestolen ved virksomhedens 50 års jubilæum i 2003. Hans J. Wegner tegnede oprindeligt stolen tilbage i 1951 til AP Stolen. Wegner tegnede også en skammel til Bamsestolen, pp120.

Du kan opleve Bamsestolen i både læder og stof i Møbelhuset 2 i Wegners fødeby Tønder. Den har en fantastisk siddekomfort og den er opbygget af et træstel og der bruges stadigvæk de traditionelle polstermaterialer, såsom hestehår, blår, hør og bomuld. I ryggen er der indbygget posefjedre, der giver en uovertruffen komfort - denne type fjedre bruges også til madrasser, når komforten skal være god. Der er mulighed for at vælge mellem mange forskellige læder- og stoftyper. Typisk har korpus en farve og sædehynde og knapperne en anden farve. Nogle gange sælges Bamsestolen med stofkorpus og sædehynde, knapper og kedersyningen i læder. Det er en meget elegant udførsel og kræver stor indsats af den person, der skal polstre den. Bamsestolen er utrolig flot, når den ses i en anilinlæder - denne type læder patinerer meget flot og den bliver flottere og flottere ved daglig brug. Du er velkommen til at kontakte os for nærmere info omkring denne flotte klassiker på 74 72 20 81 eller måske bedre, komme forbi her i Tønder og lade os fortælle dig historien om Wegners Bamsestol.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page