top of page

CH24P | Birthday Edition Y-stol | NYHED

CH24P | Birthday Edition Y-stol | Valnød olie med sæde i rødt vegetabilsk garvet gedeskind (forudbestilling)

CH24P | Birthday Edition Y-stol. I anledning af Hans J. Wegners 105-års fødselsdag præsenterer Carl Hansen & Søn en hidtil ukendt variant af den ikoniske CH24 Y-stol. Den eksklusive Birthday Edition har stel i olieret valnød samt sæde i luksuriøst gedeskind og fås kun d. 2. april 2019. Leveringstiden er vejledende. Den eksakte leveringstid oplyses efter d. 3. april når ordren behandles.En enestående hyldest til Hans J. WegnerCH24, også kendt som Y-stolen, var en af de første modeller, Hans J. Wegner skabte for Carl Hansen & Søn. Den verdenskendte stol har været i uafbrudt produktion siden lanceringen i 1950.

For at markere Hans J. Wegners fødselsdag d. 2. april, præsenterer Carl Hansen & Søn nu en eksklusiv særudgave af den ikoniske stol, der kun kan fås denne dag og aldrig tidligere har været i produktion. I 1990’erne arbejdede Hans J. Wegner sammen med Carl Hansen & Søn om at skabe en udgave af CH24 med sæde i kernelæder, som supplement til Y-stolens flettede sæde. Nu har ny teknologi samt en særlig teknik udviklet af Carl Hansen & Søn gjort det muligt at skabe denne særudgave. Birthday Edition Y-stolen er en æstetisk kombination af eksklusive materialer med et sæde i vegetabilsk garvet gedeskind, der med elegante stikninger omkring benene tilføjer en raffineret finish. For at understrege Hans J. Wegners historiske arv er Birthday Edition Y-stolen forsynet med en messingplade med Wegners signatur og fødselsdag indgraveret, ligesom stolen leveres med et ægthedscertifikat, der understreger den eksklusive særudgaves luksuriøse kvaliteter.

Denne variant: Valnød, Olie, Rødt gedeskind.

Hans J. Wegner betragtes som en af de mest kreative, innovative og produktive danske møbeldesignere. Hans J. Wegner, der også kaldes 'Stolens Mester', tegnede mere end 500 stole i sin karriere – hvoraf mange betragtes som mesterværker. Hans J. Wegner er formentligt mest kendt for sin ikoniske Y-stol, som har været i uafbrudt produktion siden 1950.

Kernen i Hans J. Wegners arv er hans særlige evne til at udtrykke møblers inderste sjæl gennem et enkelt og funktionelt ydre.

Leveringstiden oplyses d. 3 april.

Du kan forudbestille dit eksemplar af Hans J. Wegners CH24P her på siden. "P" står for "polstret".

Nærmere omkring samarbejdet mellem Hans J. Wegner og Carl Hansen & Søn:
1949: Det ikoniske samarbejde med Hans J. Wegner

Holger Hansen møder den unge arkitekt Hans J. Wegner og inviterer ham hjem til Odense for at tale om et muligt samarbejde. Wegner bliver i tre uger og i løbet af disse dage designer han fire ikoniske stole særligt til Carl Hansen & Søn: CH22, CH23, CH24 og CH25. De er nu kendt som De Første Mesterværker og afspejler alle Wegners uforlignelige forståelse af træ og udtryksfulde formgivning samt det store fokus på både æstetik og funktion. Stolenes ikoniske udtryk og stil var unikke for tiden og de banede vejen for en ny og mere moderne retning for Carl Hansen & Søn.

1950: De første mesterværker

De Første Mesterværker sættes alle i produktion i 1950 og CH24 – bedre kendt som Y-stolen – reflekterer på bedste vis Wegners radikalt anderledes tilgang til design og formgivning. Det smukt buede ryg- og armlæn er fremstillet af ét enkelt stykke dampbøjet træ, understøttet af det komfortable rygstykkes Y-form. Det kræver mere end 100 forskellige processer at producere stolen, hvoraf mange stadig foregår i hånden. Stolens både funktionelle, æstetiske og komfortable kvaliteter gjorde, at den blev anset for at være et gennembrud inden for moderne møbeldesign i sin tid. Den har været i uafbrudt produktion siden 1950 og dermed repræsenterer Y-stolen både essensen af og arven fra dansk design og er blevet et ægte Wegner-ikon.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page