top of page

Hans J. Wegner | CH24 Fødselsdagsudgave 2023

Hans J. Wegner | Special Edition | CH24 Fødselsdagsudgave 2023

Carl Hansen & Søn markerer endnu en gang Hans J. Wegners fødselsdag den 2. april med en særudgave af ikonisk CH24 Wishbone Chair. I år præsenterer vi fødselsdagsudgaven i en naturlig kombination af FSC-certificeret eg med dobbeltvævet papirsnor. Inspirationen til denne særudgave stammer fra 'THE LAB', det dansk-baserede lærlingeværksted hos Carl Hansen & Søn, hvor der hvert år uddannes og uddannes 20 unge møbelsnedkere. Lærlingene fik til opgave, at komme med en designidé til et nyt sæde til CH24 Wishbone Chair. Det bedste forslag blev testet, godkendt af Hans J. Wegners Tegnestue og videreudviklet af dygtige flettere hos Carl Hansen & Søn. CH24 Birthday Edition 2023 har en eksklusiv lille messingplade indgraveret med Hans J. Wegners underskrift og fødselsdato diskret placeret på indersiden af rammen. Der medfølger også et certifikat på autenticitet. Stolen er kun til salg den 30. marts 2023. Stolen kan dog forudbestilles på webshoppen. Leveringstiden meddeles, når vi har fået alle bestillingerne ind.HANS J. WEGNER 1914-2007

Blandt danske møbeldesignere regnes Hans J. Wegner som en af de mest kreative, innovative og produktive. Ofte omtalt som Stolens Mester, designede han mere end 500 – mange af dem betragtes som værende mesterværker. Hans J. Wegner var en del af den spektakulære generation, der skabte den første bølge af dansk moderne design. "Mange udlændinge har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil," sagde Wegner engang. "Og til det har jeg svaret, at det var en kontinuerlig forædlingsproces og for mig også en forenklingsproces, da jeg ville reducere stolen til den mest enkle konstruktion med fire ben, et sæde og et kombineret ryg- og armlæn."

Kernen i Wegners arv er hans fokus på at vise møblers indre sjæl gennem en enkel og funktionelt ydre. Sønnen af en skomager, Wegner, blev født i 1914 i Tønder, en by i det sydlige Danmark. Han begyndte sin læretid hos den danske snedkermester H. F. Stahlberg, da han kun var 14 år gammel. Senere på flyttede han til København og gik på Kunsthåndværkerskolen fra 1936 til 1938, inden han rejste som møbeldesigner.

“Fejringen af Hans J. Wegner, født den 2. april 1914 er blevet en tradition hos Carl Hansen & Søn. Hvert år satser vi på skabe en vision, der bringer noget nyt frem til integriteten af Wishbone Chair, uden at det kompromitterer Wegners originale design. Vi mener, at dette dobbeltvævede sæde møder disse krav, og vi deler gerne denne eksklusive udgave af Wishbone Chair med designentusiaster over hele verden.”

KNUD ERIK HANSEN

CEO I CARL HANSEN & SØN


Materialer

CH24 Fødselsdagsstolen 2023 er lavet af olieret, FSC-certificeret eg og naturlig papirsnor. Papirsnor er et materiale, som Carl Hansen & Søn har stor erfaring med, da det har været en vigtig del af virksomhedens DNA siden Wegner lavede de første skitser til Wishbone Chair i 1949. Stolen er oprindeligt fremstillet med et konvolutvævet sæde, men denne specialudgave er vævet i et dobbelt, 'fladvævet' mønster, hvilket kræver dobbelt så lang tid at udføre for en dygtig væver.

Kom forbi Møbelhuset 2 i Wegner fødeby Tønder og oplev denne smukke eksklusive stol udført af dygtige snedkere og flettere. Velkommen!Den danske møbeldesigner Hans J. Wegner anses for at være en af det 20. århundredes mest banebrydende designere.

Hans J. Wegner (1914-2007) betragtes som en af de mest kreative, innovative og produktive danske møbeldesignere. Hans J. Wegner, der også kaldes 'Stolens Mester', tegnede op mod 500 stole i sin karriere – hvoraf mange betegnes som mesterværker. Mest kendt er formentligt hans ikoniske Y-stol, som har været i uafbrudt produktion siden 1950.

Hans J. Wegner var en del af en utrolig generation, der skabte det, der i dag betegnes som moderne dansk designs guldalder. "Mange udlændinge har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil," har Hans J. Wegner engang sagt. "Og mit svar er, at det snarere var en kontinuerlig forædlingsproces og for mig også en forenklingsproces, da jeg ville reducere stolen til den mest enkle konstruktion med fire ben, et sæde og et kombineret ryg- og armlæn."

Hans J. Wegner blev født i 1914 i Tønder som søn af en skomager. Han begyndte sin læretid hos den danske snedkermester H. F. Stahlberg i en alder af blot 14 år. Senere flyttede han til København, hvor han gik på Kunsthåndværkerskolen fra 1936 til 1938, før han startede med at arbejde som møbelarkitekt.

I 1938 blev Hans J. Wegner af de to arkitekter og designere Arne Jacobsen og Erik Møller hentet til Aarhus for at tegne møbler til Aarhus' nye rådhus. I samme periode startede Hans J. Wegner et samarbejde med snedkermester Johannes Hansen, som spillede en væsentlig rolle i at introducere det nye møbeldesign for danskerne på Københavns Snedkerlaugs udstillinger.Kernen i Hans J. Wegners arv er hans særlige evne til at udtrykke møblers inderste sjæl gennem et enkelt og funktionelt ydre. Hans baggrund som snedker gav ham en dyb forståelse af, hvordan man kan forene krævende snedkerteknikker med et raffineret formsprog. Hans J. Wegners æstetik var ligeledes baseret på en grundæggende respekt for træ og dets egenskaber og en stor interesse for andre naturmaterialer, som gjorde det muligt for ham at give den formalistiske minimalisme en organisk og naturlig blødhed. Hans J. Wegner startede sin egen tegnestue i 1943 og skabte i perioden 1949 – 1968 en serie lette stole for Carl Hansen & Søn, heriblandt Y-stolen, der har været i produktion hos Carl Hansen & Søn lige siden.Hans J. Wegner anses som en af de mest anerkendte og kreative, danske møbeldesignere. Han har modtaget flere designanerkendelser herunder Lunningprisen i 1951, Grand Prix prisen på La Triennale di Milano i 1951, Det Kongelige Danske Kunstakademis Eckersberg Medaille i 1956, den svenske pris Prins Eugens Medalje i 1961, Møbelprisen i 1980, C. F. Hansen Medaillen i 1982 og The 8th International Design Award i 1997. Han blev udnævnt til æresdesigner indenfor industri af Royal Society of Arts i London i 1959, æresmedlem af Akademiet for de Skønne Kunster i 1995 og æresdoktor ved Royal College of Art i 1997. Næsten alle store designmuseer i verden, fra The Museum of Modern Art i New York og Designmuseum Danmark i København til Die Neue Sammlung i München, udstiller hans møbler. Hans J. Wegner døde i Danmark i januar 2007 - 92 år gammel.Comments


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page